2017. feb 25.

Ködbe veszett a hétfői piac?

írta: DeTour
Ködbe veszett a hétfői piac?

 

"Rosszkor kereskedtek. A kocsmákban teng a tömeg."

Izgatott mindenki, ez az első forgatásunk, témánk a dunaújvárosi piac. Reggel nyolckor találkozunk a stúdióban, enyhe fáradtság ül meg rajtunk. A kamera és a mikrofon kikérése simán ment, a jófej portást fogtuk ki, aki nem akadékoskodott. A riporterünk még nem érkezett meg, körbe néztünk addig a piacon, hogy fel tudjuk mérni a terepet.

De baszki, itt senki nincs! Elnyelt volna mindenkit a február végi köd? Lehet hétfőn nincs is piac? Belénk hasít a pánik, kamera a kézben, de a téma sehol, a standoknál nincsenek árusok, csak pár elveszett lélek szeli át a vásárteret. A semmiért keltünk fel ilyen korán, a semmiért készültünk rá az akcióra? Nah azt már nem, akkor is neki esünk, még ha kerülőúton is kell mennünk. Stratégailag visszavonulót fújtunk az A-ba, megvárni a riporterünket, aki az M0-son dugóba került. Addig haditanácsot ültünk, azon ötleteltünk, hogyan tudnánk a semmiből valamit kovácsolni. A riporter túl élte a M0-ás poklát és csatlakozott a csapathoz.

Végül úgy döntöttünk a saját hülyeségünket figurázzuk ki, hogy a témánkat még annyira sem mértük fel, tudjuk, melyik napokon települnek ki az árusok a piacra. A kényszeredett helyzetben belekapaszkodtunk mindenbe, amivel fel tudjuk dobni az anyagot, megfogtunk minden lehetőséget. Lezajlott a DeTour első forgatása, még ha kerülőúton is.

Szólj hozzá

piac riport gonzó Dunaújváros DUE Detour Takács Bálint DeTour Dunaújvárosi egyetem Doboroczki Márton Lavati Viktor Vadász Márton